foto: Radio 2

Hogeschool UCLL en KRC Genk werken samen om jong talent te versterken

De jeugdwerking van KRC Genk werkt sinds dit schooljaar nauw samen met de lerarenopleiding van Hogeschool UCLL om de jonge spelers te versterken. Er wordt gefocust op bewegingsvaardigheden, maar ook op levensstijl. 

De derdejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding van Hogeschool UCLL in Diepenbeek worden sinds dit schooljaar ingeschakeld om de jonge talenten sterker te maken.  Drie jaar geleden lanceerde de jeugdacademie van KRC Genk FRZA! Limburg, waarin KRC Genk nauw samenwerkt met enkele Limburgse interprovinciale voetbalclubs (Belisia SV, Thes Sport, RC Hades en KVK Wellen) en ondersteuning biedt aan het Genker Jeugdvoetbal (GJV).  

Om de jeugdopleiding verder te optimaliseren werkt de jeugdacademie sinds dit seizoen samen met Hogeschool UCLL. Derdejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding van de lerarenopleiding worden ingeschakeld in de jeugdwerking van KRC Genk als deel van hun stage en/of bachelorproef. Er wordt gefocust op bewegingsvaardigheden, maar ook op levensstijl. Student Jeroen Peeters houdt zich met dat laatste bezig: "We zijn gestart met een vragenlijst, en uit die lijst halen we opvallende kenmerken waarmee we aan de slag gaan." Er worden workshops georganiseerd rond slaap, voeding, zich scherp stellen voor een wedstrijd. "We proberen ons steentje bij te dragen door spelers te inspireren, want levensstijl kan de prestaties verbeteren."

KRC Genk is al gekend als een kweekschool voor talent, maar het kan altijd beter. "Stilstaan is achteruitgaan", beaamt Diederik Nys van KRC Genk. "We willen de beste van de klas blijven en niet op de lauweren gaan rusten. We willen hiermee de basis verbeteren en verbreden. En dat we zo meer talenten naar KRC kunnen laten doorstromen."

Meest gelezen