Koningin Mathilde eerder deze maand op een tentoonstelling.

Koningin Mathilde test positief op het coronavirus, maar stelt het goed

Koningin Mathilde heeft positief getest op het coronavirus. Dat meldt het paleis in een persmededeling. "De koningin voelt zich goed en volgt de aanbevelingen van haar dokter", klinkt het verder. Haar activiteiten voor de komende week worden uitgesteld.

De positieve test dateert al van afgelopen weekend, laat het paleis nog weten aan VRT NWS. De koning, haar gezin en andere mensen uit haar omgeving werden ook getest, maar zij testten allemaal negatief.

Vanaf dinsdag herneemt koningin Mathilde het werk. Begin mei is een staatsbezoek naar Griekenland gepland, dat komt dus niet in het gedrang. Normaal gezien zou de koningin morgenavond wel mee gaan naar een iftar. De koning zal morgen alleen de vasten breken.

Meest gelezen