Meisje van 15 verongelukt vlak bij haar school in Hechtel-Eksel, eerste vaststellingen wijzen op dodehoekongeval

In Hechtel-Eksel is een meisje van 15 aangereden en onder een bus terechtgekomen. Ze overleefde de aanrijding niet. Volgens de eerste vaststellingen van de politie gaat het om een dodehoekongeval.

Het ongeval gebeurde vanmorgen vlak bij het Don Boscocollege in Hechtel, op de rotonde van de Dorpsstraat en de Comansweg. Het meisje was op weg naar de school met haar fiets toen ze onder een bus terecht kwam. 

Dodehoekongeval

Vermoedelijk gaat het om een dodehoekongeval, volgens Eric Cenens van de politiezone Kempenland. "De bestuurder van de autobus is op de rotonde rechts afgeslagen en merkte niet op dat zich daar een fietser bevond". Het meisje woonde er in de buurt. Het parket stuurde een verkeersdeskundige om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Minuut stilte

De medeleerlingen en leerkrachten van het meisje werden deze voormiddag opgevangen door een traumapsycholoog. In de bus zaten ook verschillende kinderen, ze werden opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie. 

Morgen om halfnegen organiseert de school samen met de gemeente een minuut stilte op de plaats van het ongeval. "Eerst zal dat alleen gebeuren door de klas van het overleden meisje,  daarna door de hele school", zegt burgemeester Jan Dalemans (Open VLD). "Vanmiddag zal de school ook open zijn voor kinderen die er nood aan hebben om dit samen te verwerken of om het rouwregister te ondertekenen in de kapel". 

Meest gelezen