Na vandalisme en nachtlawaai: toegang tot parkje in Destelbergen 's nachts verboden

Destelbergen stelt een nachtelijk verbod in voor het Axminsterhof in deelgemeente Heusden. Zo wil de gemeente een einde maken aan de toegenomen incidenten met vandalisme en nachtlawaai in het parkje. "We willen dat de rust in de omgeving van het park terugkomt", zegt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD).

Sinds de start van de coronacrisis kent het Axminsterhof in Heusden, bij Destelbergen, veel vandalisme en nachtlawaai. "Het is een beetje bendevorming wat we daar zien plaatsvinden", zegt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD). "Verder zien en horen we er ook al maanden brommers door de buurt razen, luide muziek en jongeren die onze gebouwen beschadigen."

Kordate maatregel

De politie patrouilleerde de laatste maanden geregeld in het parkje en sinds de zomer van vorig jaar hangt er ook een camera. Maar toch blijven enkele jongeren er voor onrust zorgen. Zo is de camera het voorbije weekend gestolen. "Daarom is het vanaf nu verboden om van 10 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens op de plek te komen", zegt de burgemeester.

"Dit is een kordate maatregel, maar na alle inspanningen van de politie voelen we ons genoodzaakt om streng te zijn", gaat Sierens verder. "We voelen dat de gemoederen er al een tijdje opgehitst zijn en we willen dat de rust er terugkomt."

Meest gelezen