Facebook Police Bruxelles-Ouest Politie Brussel-West

Politiezone Brussel-West neemt 54 medewerkers in dienst: "Bevolking is gegroeid met 6 procent"

De politiezone Brussel-West heeft 54 nieuwe medewerkers in dienst genomen. Dat was nodig omdat de bevolkingsgroei de afgelopen jaren met bijna 6 procent is toegenomen.

De politiezone Brussel-West, met de gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg, kende een bevolkingsgroei van 5,88% tussen 2012 en 2021 (van 211.005 naar 223.402 inwoners) wat zorgde voor een steeds toenemende werklast voor de wijkinspecteurs en andere eerstelijndiensten. De nieuwe medewerkers moeten vooral zorgen voor meer blauw op straat en een veiligere leefomgeving, zegt hoofdinspecteur van de politiezone Brussel-West Martijn Baes: “De nieuwe werknemers worden uitsluitend ingezet in de wijkwerking. Ze gaan dus rechtstreeks naar de diverse divisies van ons grondgebied en zullen daar ingezet worden voor voornamelijk eerstelijnspolitie. We willen meer blauw op straat en voornamelijk in de wijk. Dus echt de politie versterken.”

De 54 nieuwe medewerkers zijn nog maar een begin van de nieuwe aanwervingen. “We zijn nog altijd op zoek naar nieuwe operationele en logistieke medewerkers”, gaat Baes verder. “Wie interesse heeft en voor de politie wil komen werken, kan meer info vinden op onze Facebook- of Instagrampagina.”

Meest gelezen