Rode Kruis zoekt medewerkers voor nooddorp in Mechelen en opvangcentrum in Boom

Het Rode Kruis zoekt een 50-tal medewerkers voor een nieuw nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen en voor een nieuw opvangcentrum in Boom. Daarvoor organiseert het vandaag een jobdag. Sollicitanten zijn de hele dag welkom voor een gesprek.

Vandaag organiseert het Rode Kruis een jobdag om nieuwe profielen te vinden voor het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen en voor het opvangcentrum in Boom. Concreet gaat het om een 40-tal medewerkers in Mechelen en een 15-tal in Boom. 

“Het gaat om logistiek, administratieve en onthaalmedewerkers. We zoeken ook dag- en nachtbegeleiders en profielen voor centrumbegeleiding voor het centrum in Boom, waar de focus iets meer op de begeleiding ligt dan in Mechelen”, vertelt Joachim Deman.

We mikten op 150 inschrijvingen en dat is gelukt. Alle jobs zullen ingevuld geraken

Joachim Deman, woordvoerder van het Rode Kruis

“We mikten op 150 inschrijvingen voor deze jobdag en dat is gelukt. Er hebben zich uiteindelijk 256 mensen ingeschreven waarvan we er 192 weerhouden hebben om naar de jobdag te komen. Normaal gezien zullen alle jobs dus ingevuld geraken", besluit Deman.

Het opvangcentrum in Boom zal binnen enkele weken opstarten en het nooddorp in Mechelen zal midden mei de eerste vluchtelingen ontvangen. “De mensen die we zoeken voor de jobs zullen dus ongeveer een week voor die datum aan de slag gaan”, zegt Joachim Deman. “Het zijn contracten van onbepaalde duur, maar die hangen in theorie vast aan het project. Als het nooddorp in Mechelen ooit opgedoekt wordt, gaan we natuurlijk kijken of we de werknemer in kwestie ergens anders een plaats kunnen geven binnen het Rode Kruis.”

Meest gelezen