Studentenraad en Unifac Universiteit Antwerpen zorgen samen met buurtbewoners voor propere studentenbuurt

Vandaag organiseert de studentenraad van de UA en Unifac een opruimactie om de buurt rond de Stadscampus proper te maken. Na enkele klachten van buurtbewoners willen de studenten nu samenwerken met het buurtcomité voor een betere samenleving in de buurt.

De studentenraad van de UA en Unifac, de overkoepelende studentenvereniging aan de Stadscampus van UA, organiseren deze poetsactie, nadat er enkele klachten binnenkwamen bij het buurtcomité Team Stadscampus. "Een deel van de studenten laten zwerfvuil achter en zorgen voor overlast", begint Julien De Wit van de Studentenraad. "Met deze actie reiken we een hand naar het buurtcomité. Dit is een verbroedering met de buurtbewoners."

Bijna dertig studenten van verschillende verenigingen en de Studentenraad ruimen samen met het buurtcomité al het afval. “Hiermee willen we de studenten sensibiliseren om te laten zien hoeveel afval we achterlaten en dat we dat moeten opruimen. Wij vinden het zelf ook niet fijn en daarom zijn we hier vandaag”, zegt Medina Hadzic van Unifac.

We wonen hier allemaal en samen hebben we één doel. Het is super hoe er hier wordt samengewerkt

Isabelle, straatvrijwilligster

Niet alleen studenten, maar ook buurtbewoners zijn aanwezig. “Het is super dat er hier wordt samengewerkt”, zegt straatvrijwilligster Isabelle. “We wonen hier allemaal en we hebben samen één doel. Een propere, groene buurt waar het gezellig is en we met elkaar kunnen praten.”

En bij deze actie stopt de samenwerking tussen het buurtcomité en de Studentenraad niet. “We gaan ook aanwezig zijn tijdens het buurtcomité om te blijven praten met elkaar”, zegt Julien De Wit. “We willen nog breder helpen bij de klachten over openbaar dronkenschap en grensoverschrijdend gedrag in de buurt. Maar deze actie is al super, een goed signaal.”

Meest gelezen