Tegen 2024 neutrale bankautomaten op 55 plaatsen in Limburg

Tegen 2024 zouden er op 55 plaatsen in Limburg in totaal 155 neutrale geldautomaten komen. De eerste daarvan zijn al in gebruik genomen, in Beringen, Lommel, Oudsbergen en Sint-Truiden. Het is de bedoeling dat iedereen in de toekomst op maximum 5 kilometer van zijn woonplaats cash geld kan afhalen of storten. 

Meer en meer kleinere bankkantoren sluiten, en daardoor zijn er de afgelopen jaren dus heel wat bankautomaten verdwenen. Ter compensatie hebben de vier Belgische grootbanken ING, KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis afgesproken dat ze samen een neutraal netwerk van bankautomaten gaan uitbouwen. Zo kunnen alle Belgen op maximum 5 kilometer van hun woonplaats cash geld afhalen of storten. Tegen 2024 moet dat netwerk klaar zijn.

De eerste neutrale cashpunten zijn intussen al in gebruik genomen, in Beringen, Sint-Truiden, Oudsbergen en Lommel. En op korte termijn komen er ook in Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Diepenbeek en Bocholt. In de meeste cashpunten zullen mensen op termijn niet alleen geld kunnen ophalen, maar ook geld kunnen storten.

Meest gelezen