hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant

Verdachte opgepakt voor brandstichtingen in Diest

De politie heeft een 39-jarige man opgepakt die verantwoordelijk is voor verschillende brandstichtingen in Diest maandagnacht. De verdachte heeft de feiten bekend en is aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschijnen.

Agenten hadden de man opgemerkt toen hij maandagnacht stond te kijken naar één van de brandhaarden in de Leuvensestraat. Hij was ook diegene die de eerste brand op de Kaai had gemeld. De politie heeft de 39-jarige man gearresteerd, en intussen is hij voor de onderzoeksrechter verschenen. Die heeft zijn aanhouding bevolen. Het parket vordert een gerechtelijk onderzoek wegens opzettelijke brandstichting. Vrijdag moet de man voor de raadkamer verschijnen.  

Eén persoon naar ziekenhuis

Maandagnacht kreeg de politie in totaal vier meldingen binnen van brandstichtingen in Diest. Het ging om brandhaarden in De Kaai, de Paanhuisstraat, de Zoutstraat en tenslotte de Leuvensestraat. Het ging telkens om papier en karton dat in brand was gestoken, omdat de ophaling op dinsdag gebeurt in Diest. 

Er vielen gelukkig geen gewonden. Eén persoon moest wel naar het ziekenhuis omdat hij rook had geïnhaleerd. 

Meest gelezen