Xinhua News Agency.All Rights Reserved

9 mensen geïntoxiceerd door chloor in thermen van Spa

De thermen van Spa zijn geëvacueerd nadat per ongeluk chloor was terechtgekomen in de zuurtank. Negen mensen moesten met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis en krijgen daar zuurstof toegediend. Ze zijn niet in levensgevaar. 

De leverancier, twee technische verantwoordelijken en enkele bezoekers zijn geïntoxiceerd, maar hun leven is niet in gevaar. Negen mensen in het totaal zijn afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze extra zuurstof krijgen. 36 slachtoffers, met minder zware symptomen, worden ter plekke geholpen en verder opgevolgd. 

Er werd een veiligheidszone ingesteld door de politie en de bezoekers en het personeel van de thermen worden opgevangen in een hotel in de buurt. De brandweer beveiligt de tank, maar er komen intussen geen giftige stoffen meer vrij. De situatie is onder controle.

Meest gelezen