13 nieuwe trajectcontroles in Limburg: een overzicht

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) voert in samenspraak met de lokale besturen heel wat nieuwe trajectcontroles in. In Limburg zijn dat er 13. Daarnaast komen er ook extra roodlicht- en snelheidscamera's. Ze moeten bijdragen aan een veiliger verkeerssysteem. 

Die trajectcontroles en camera's komen er in samenspraak met de lokale besturen die hiervoor een aanvraag indienden. De aanvraag werd per locatie beoordeeld op basis van objectieve criteria zoals ongevallencijfers en de gereden snelheid. “In mijn ambitie om het aantal verkeersslachtoffers te laten dalen, speelt handhaving een belangrijke rol”, aldus minister Peeters. “Trajectcontroles bijvoorbeeld zorgen voor een daling van meer dan 50% van het aantal zware verkeersongevallen.”

De 13 nieuwe trajectcontroles in Limburg komen in 7 gemeenten. Vooral Tongeren springt er uit, waar op 5 plekken een trajectcontrole komt. Eén van de plekken is de Hoeise Kassei. Schepen Patrick Jans legt uit waarom: "Dat is een kaarsrechte weg die richting E40 leidt, weinig bebouwd. Door de structuur van de weg nodigt die uit snel te rijden. De automobilisten komen vaak van de snelweg, en zijn in de 'drive' om verder snel te rijden op een gewestweg waar maar 70 per uur toegelaten is. "

Lijst van geplande Limburgse trajectcontroles:

 • Sint-Truiden Luikersteenweg N3 
 • Ham Heppensesteenweg N141 
 • Tongeren Hoeise Kassei N614
 • Tongeren Baversstraat N758 
 • Heers Bovelingenstraat N743 
 •  Heers Bovelingenstraat (ander weggedeelte)
 • Hasselt Luikersteenweg N20 
 •  Wellen Veerstraat N754 
 • Riemst Burgemeester Marresbaan N78
 •  Riemst Maastrichtersteenweg N79 
 • Tongeren Luikersteenweg N20 
 •  Tongeren Hasseltsesteenweg N20
 • Tongeren Elderenstraat N758

 

Meest gelezen