ASZ Aalst

A.S.Z. ziekenhuis start anti-agressiecampagne: "Wij zijn geen doelwit van agressie"

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst start een campagne om agressie tegen zorgverleners aan te pakken. Het gebeurt steeds vaker dat patiënten en bezoekers fel reageren. De campagne "Wij zijn geen doelwit van agressie" moet ervoor zorgen dat die agressie afneemt. 

Het A.S.Z. ziekenhuis in Aalst begint een anti-agressiecampagne. Het gaat affiches verspreiden met daarop de slogan "Wij zijn geen doelwit van agressie". Sinds de tweede coronagolf is het verbaal en fysiek geweld tegen zorgverleners alleen maar toegenomen. 

Zorgverleners moesten bezoekers en patiënten vaak aanspreken over de coronaregels en dat lokte reactie uit. Ook mochten bezoekers maar voor een beperkte duur op bezoek komen. Dat zorgde eveneens vaak voor verbale of fysieke incidenten. 

Met de anti-agressiecampagne probeert het ziekenhuis het agressieve gedrag naar het zorgpersoneel te verminderen. Het zal bestaan uit een campagne op de sociale media en er worden op verschillende plaatsen in het ziekenhuis affiches opgehangen. 

Meest gelezen