© Maurici Mayol - creative.belgaimage.be

Alternatief plan voor Gravensteen krijgt geen groen licht van agentschap Onroerend Erfgoed

Het alternatieve plan voor het Gravensteen in Gent krijgt nog geen groen licht van Het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. Dat bleek vandaag in het Vlaams Parlement waar de minister een stand van zaken gaf in de commissie Wonen en Onroerend Erfgoed. In het alternatieve plan wordt het groenperk aan het Gravensteen behouden. Onroerend Erfgoed Vlaanderen heeft bezwaren tegen het plan. 

Na de commotie over het oorspronkelijk plan van de stad met het Gravensteen, heeft de stad een alternatief plan uitgewerkt. Daarin wordt het groenperk naast de burcht behouden.  Om het Gravensteen toegankelijk te maken voor rolstolgebruikers wil de stad nog altijd werken met een liftkoker. Maar die zal niet langer tegen het Gravensteen aangebouwd worden, maar er net naast. 

Gent heeft het alternatieve plan voorgelegd aan het agentschap Onroerend Erfgoed en dat heeft een deels gunstig, deels ongunstig advies gegeven. Volgens Gents schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) stuit onder meer een tunnel die moet aangelegd worden op bezwaren van het agentschap.  Er komt nu een overleg tussen de stad en Onroerend Erfgoed op 5 mei.

Meest gelezen