Café waar Stromae videoclip van "Alors on danse" opnam, wordt afgebroken: "Stukje geschiedenis verdwijnt"

Café Oud Drogenbos in Drogenbos moet plaatsmaken voor een nieuw woonproject en gaat binnenkort tegen de vlakte. Het volkscafé stond al een hele tijd leeg en was in verval geraakt. Nochtans kende het ooit betere tijden; zo nam Stromae er in 2010 de videoclip op van zijn eerste hit "Alors on danse".

In 2010 kende de Brusselse artiest Stromae zijn grote doorbraak met het nummer "Alors on danse". De videoclip van dat nummer werd deels gefilmd in een bruin café in Drogenbos: café Oud Drogenbos, een oud volkscafé dat Stromae zo charmant vond, dat hij er nadien nog over de vloer kwam. Dat dit café nu moet verdwijnen, vindt oppositieraadslid Steve Roobaert (Go1620) bijzonder jammer. "Het is een stukje geschiedenis dat tegen de grond gaat", vertelt Roobaert aan Radio 2. "Het gaat om een café dat minstens 100 jaar oud is en waar Stromae dus de videoclip opnam van zijn eerste hit."

BEKIJK - De videoclip van "Alors on danse":

Videospeler inladen...

Stromae ontdekte café toevallig

Dat de intussen ontzettend populaire artiest in Drogenbos terechtkwam, was eerder toevallig. "Ik heb gehoord dat zijn manager toen in Drogenbos woonde, dicht bij het café", vertelt Roobaert. "En zo kwam Stromae daar terecht." De artiest zocht voor zijn videoclip een echt volkscafé en bleek café Oud Drogenbos daar uitermate geschikt voor te vinden. In december 2010 werd voor de videoclip twee dagen lang gefilmd in het café. Miljoenen mensen zagen zo het meest pittoreske cafeetje van Drogenbos. 

Zelf liep Roobaert Stromae niet meer tegen het lijf in Drogenbos, maar Stromae zou nog verschillende keren café Oud Drogenbos hebben bezocht. Maar een paar jaar na de opnames deed het café voorgoed de deuren dicht en raakte het gebouw in verval. Het gemeentebestuur van Drogenbos besloot het gebouw op te nemen in een nieuw woonproject. Dat betekent dat het café gesloopt moet worden. Ondanks tegenkanting van onder andere oppositieraadslid Steve Roobaert, is het einde van het café nu aangebroken. Op het terrein komen appartementen en een dienstencentrum. Tegen 2024 moet het nieuwe project klaar zijn.

Videospeler inladen...

Meest gelezen