KV Kortrijk

KV Kortrijk organiseert cursus "stadionetiquette" voor kinderen

Voetbalclub KV Kortrijk gaat volgend seizoen een cursus "stadionetiquette" organiseren voor kinderen. Zo wil de ploeg haar jongste supporters leren om op een positieve manier te supporteren voor de ploeg.

Voetbalclub KV Kortrijk wil niet meer dat haar jongste supporters in de tribunes racistische of beledigende slogans meezingen. Vaak omdat ze die overnemen van volwassenen. "Zoals Alle boeren zijn homo's bijvoorbeeld", zegt persverantwoordelijke van KV Kortrijk Eddy Soetaert. "Dat kan niet dat die jongeren dat zingen. Wij willen een positieve familieclub zijn. En dan hoort dat daar niet bij."

Johny Turbo

Daarom gaat de club workshops organiseren, waar op een speelse manier wordt aangeleerd hoe je op een positieve manier kan supporteren voor je ploeg. "We willen de kinderen tot 12 jaar leuke, positieve liedjes aanleren, zoals Vis in de Leie van Johny Turbo. Daarom dat we vanaf volgend seizoen een cursus "stadionetiquette" organiseren", aldus Soetaert.

"Volwassenen, geef goede voorbeeld"

"Die cursus is zeker een goed idee", vindt supporter Nigel Christiaens, "maar wij moeten als volwassenen ook het goede voorbeeld geven.  Bij kinderen is er veelal kopieergedrag. En ze moeten ook leren dat wat ze nu staan mee te zingen, dat dat over mensen gaat."

Kortrijk heeft nu al "spotters" tussen het publiek staan die jongeren erop aanspreken als ze beledigende leuzen scanderen.

 

 

Meest gelezen