Foto: Politie Antwerpen

Antwerpse politie treft meer dan 30 gestolen fietsen aan bij huiszoeking

De politie van Antwerpen heeft na een huiszoeking tientallen fietsen aangetroffen bij een man thuis, die vermoedelijk allemaal gestolen zijn. De man werd gearresteerd toen hij een fiets wilde verkopen voor het Centraal Station. De politie zoekt nu de eigenaars van de fietsen.

Afgelopen dinsdag stelde een patrouille van de Antwerpse politie iets verdachts vast op het Koningin Astridplein. Een man met een fiets maakte contact met een koppel. De politie zag hoe de man van het koppel een testrit wilde maken met de fiets. Omdat de stationsomgeving gekend is voor het stelen en verkopen van fietsen, besloot de politie tussenbeide te komen.

Het koppel gaf aan een afspraak te hebben met de man via een tweehandssite om de fiets aan te kopen. "Omdat de verkoper enerzijds niet kon aantonen dat het zijn fiets was die hij verkocht, en uit verder onderzoek bleek dat hij online meerdere fietsen te koop aanbood, werd er beslist een huiszoeking te doen", zegt Willem Migom van de Politie Antwerpen.

Bij de man thuis werden meer dan 30 fietsen aangetroffen, vermoedelijk allemaal gestolen. Verder vond de politie ook nog heel wat fietsonderdelen, doorgeslepen fietssloten en materiaal om fietsen mee te stelen en te herstellen. De man werd gearresteerd en alle fietsen werden in beslag genomen.

Eigenaars gezocht

De politie zoekt nu naar de eigenaars van de fietsen. Alle fietsen zijn te bekijken via www.politieantwerpen.be/verloren-voorwerpen. Wie zijn of haar fiets herkent, kan via de website het contactformulier invullen.

"Het is veel eenvoudiger als mensen hun fiets laten markeren, dan kunnen wij hun gegevens terugvinden. Het is ook belangrijk om aangifte te doen, zo kunnen we fietsen eventueel linken aan een pv", geeft Migom nog mee.

Meest gelezen