Maria (82) en Frans (95) trouwen als oudste koppel ooit in Heist-op-den-Berg: "Elke nacht is bij ons een huwelijksnacht"

Groot feest in Heist-op-den-Berg want dinsdag trouwde daar het oudste koppel ooit uit de gemeente. Maria Van Dessel (82) en Frans 'Jefke' Gijsemans (95) gaven elkaar het ja-woord in het bijzijn van hun familie. "Toen ik hem vroeg om te trouwen aan onze keukentafel, zei hij 'Awel ja, waarom niet'", lacht Maria bij Radio 2 Middag in Antwerpen. 

Natuurlijk deed Maria haar aanzoek aan haar Jefke natuurlijk niet uit het niets. "We zaten aan tafel met mijn zoon en waren bezig over zijn trouw deze zomer. Ik draaide me naar Jefke en vroeg of hij ook niet wilde trouwen. Zijn antwoord was 'Awel ja, waarom niet'." 

Maar het verhaal van Jefke en Maria gaat veel verder terug. Zo vertelt Maria: "Jefke zijn vrouw zal in december 10 jaar overleden zijn. Daarvoor kwam ik al af en toe langs om te strijken. Na het overlijden van zijn vrouw belde Jefke me op met de vraag of ik wilde blijven komen strijken. Ik heb hem toen beloofd dat hij altijd verzorgd en proper over straat zou lopen. Langzamerhand begonnen we dan meer dingen samen te doen zoals samen in het bos wandelen of elkaar bellen. Na een tijd heeft hij me dan voorgesteld om bij hem te komen wonen." 

Lees verder onder het mooie gesprek met Maria.

Op het menu: chinees en cava

Dinsdag was een heel emotionele dag voor het koppel. "De eerste schepen die ons trouwde zei dat we het oudste koppel ooit waren dat huwde in de gemeente. Maar het feest wilden we ingetogen houden. Er waren 5 gasten en mijn kleindochter was Chinees afhaaleten gaan halen. We hebben ook cava en gebak geserveerd. Meer moet dat niet zijn. Onze huwelijksnacht was even romantisch als elke nacht die we samen hebben. Wij hebben eigenlijk elke nacht huwelijksnacht. Het is hier elke dag feest want we zijn enorm gelukkig samen en dat al heel lang", besluit Maria. 

Meest gelezen