Nieuw festival STROOM komt naar Scheldevallei: "Concerten en kunstprojecten in teken van klimaat"

Deze zomer komt er een nieuw festival STROOM in meer dan 20 gemeenten tussen Antwerpen en Gent die aan de Schelde liggen. Dat festival komt er om de Scheldevallei in de kijker te zetten en om kunstenaars aan het woord te laten over de toekomst van de planeet. 11 dagen lang kan je in alle gemeenten terecht voor concerten en kunstprojecten. 

Het nieuwe festival STROOM zal deze zomer tussen 23 juni en 3 juli in meer dan 20 gemeenten aan de Schelde plaatsvinden. Kunstenaars komen er aan het woord over thema's als duurzaamheid, maar het is vooral de bedoeling om de verborgen parels in de Scheldevallei te onthullen, zegt Veerle Simoens van Stroom bij Radio 2 in Antwerpen. In Oost-Vlaanderen gaat het onder meer over Kruibeke, Dendermonde, Wichelen, Destelbergen, Wetteren, Laarne en Berlare.

“We strijken neer aan het kasteel van Hingene, een deelgemeente van Bornem, waar we zowel ’s ochtends als ’s avonds muzikale picknicken organiseren. Maar het grootste paradepaardje van het festival is toch wel de prachtige Scheldebocht van Sint-Amands in Antwerpen. Daar zullen we een podium bouwen in open lucht met uitkijk over de Schelde. Jef Neve zal er een requiem, een dodenmis eigenlijk, voorstellen omdat we toch met zijn allen een beetje de planeet ten grave aan het dragen zijn."

De Scheldevallei is een prachtige regio om in te vertoeven
Veerle Simoens van festival STROOM

Met het festival wil de organisatie aandacht creëren voor de natuur rond de Scheldevallei. “Soms gaan we letterlijk uren in het vliegtuig zitten om zulke natuur tegen te komen en om ons af te zonderen. Maar het kan letterlijk in onze achtertuin. Het festival heeft alles met elkaar in verbinding gebracht. Je kan dagenlang rustig spenderen op verschillende locaties. Er valt een enorme fauna en flora te ontdekken. Het is een fantastische regio om in te vertoeven”, besluit Veerle Simoens.

Meer info vind je op festivalstroom.be

Festivalmanager Sophie Detremmerie en artistiek directeur Veerle Simoens

Meest gelezen