Radio 2

Peuter die aangereden werd door Lijnbus op zebrapad in Tielt is stabiel

Het meisje van bijna 2 jaar dat deze voormiddag samen met haar grootmoeder werd aangereden door een Lijnbus in het centrum van Tielt, in West-Vlaanderen is stabiel.

Het ongeval gebeurde om 9.45 uur in het centrum van Tielt. De Lijnbus reed in de Kortrijkstraat en sloeg de Ramestraat in. De oma (58) was net met haar kleindochter de Ramestraat aan het oversteken op het zebrapad, maar de buschauffeur heeft hen blijkbaar niet gezien en reed hen dus aan.

De peuter van bijna 2 jaar was in levensgevaar. Het meisje werd geopereerd in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt en overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Gent. Intussen is het levensgevaar geweken. Haar oma is minder ernstig gewond. De chauffeur van de Lijnbus raakte niet gewond, maar is wel enorm onder de indruk van het ongeval.

Meest gelezen