Overwinning Dylan Teuns gevierd in supporterscafé Meensel-Kiezegem: "Aan de finish riep hij al dat hij twee gratis vaten gaf"

In café Boerenhof in Meensel-Kiezegem zijn ze nog altijd aan het nagenieten van de prestaties van wielrenner Dylan Teuns, hij won gisteren de Waalse Pijl. Het Boerenhof is het supporterscafé van Teuns en hij trakteerde met twee gratis vaten.

"Het was echt feest gisteren in het supporterscafé Boerenhof", vertelt Nico Cortoos van de supportersclub van Dylan Teuns. "Aan de finish riep Dylan al naar mij: "Twee vaten!", en die twee vaten bier zijn eraan gegaan. Jammer genoeg kon Dylan er zelf niet bij zijn gisteren. Ik had voorspeld dat hij de top 3 zou halen omdat hij dit voorjaar heel goed bezig is: zesde in de Ronde Van Vlaanderen, tiende in de Amstel Gold Race, negende in de Brabantse Pijl. Dus alles zat goed om te winnen."

Ik heb Dylan laten weten dat er ook voor zondag vaten gekoeld staan

Nico Cortoos, supportersclub Dylan Teuns

Zondag is het Luik-Bastenaken-Luik en ook daar zou Teuns opnieuw verrassend uit de hoek kunnen komen, zegt Cortoos. "Ik verwacht hem zondag weer, ik weet niet of hij gaat winnen maar hij zal meedoen in de finale. Ik heb hem al laten weten dat er vaten gekoeld staan voor zondag (lacht)."

Hoewel Teuns in Limburg woont, ligt zijn supporterscafé in het Vlaams-Brabantse Meensel-Kiezegem en dat is geen toeval. "We hadden vroeger in café Boerenhof ook al een supportersclub van de Italiaanse wielrenner Ivan Basso, daar was ik ook voorzitter van", zegt Cortoos. "Ik kende Dylan al van in 2010 toen hij bij de jeugd reed en hij heeft me gevraagd of ik voor hem een supportersclub kon oprichten. Het Boerenhof is een écht wielercafé, dat is al zo van in de tijd van Eddy Merckx. Er komen daar ook veel wielrenners een pint drinken."

Meest gelezen