PLAN B aflevering #66: de analyse van de Franse verkiezingsstrijd tussen Macron en Le Pen

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT NWS) om de twee weken op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een fenomeen uit de Franstalige samenleving.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen hebben geleid tot een herhaling van de verkiezingsstrijd van vijf jaar geleden: een duel tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen. En toch zijn er duidelijke verschillen: Macron (LREM) is nu de uittredende president, terwijl Marine Le Pen (Rassemblement National) de ervaring van haar vorige campagne goed  heeft verwerkt. Wat is de inzet van deze verkiezingsstrijd? Wie schrijft er geschiedenis? Dat vraagt Ivan De Vadder aan Alain Gerlache.

Meest gelezen