CHRISTOPHE KETELS / COMPAGNIE GAGARINE

Rocco Granata brengt vier jaar na afscheid onverwacht toch nog een nieuwe plaat uit: "Muziek is mijn leven"

De zanger Rocco Granata heeft onverwachts nieuwe muziek uitgebracht. Het was al enkele jaren stil rond de Belgisch-Italiaanse zanger, die opgroeide in Genk. Na de dood van zijn vrouw had hij geen zin meer in muziek maken. "Maar muziek is mijn leven", zo zegt hij nu. En dus is er een nieuwe plaat, Musica Retrò, en mogelijk dit jaar ook een nieuw album.

Vier jaar geleden kondigde Rocco Granata aan dat hij definitief stopte met zijn muziekcarrière. Bovendien is daarna zijn vrouw ook nog overleden. "Na de dood van de vrouw had ik geen zin meer", zo vertelt hij, "maar wat had ik nog te doen, ik speel graag golf, maar dan ben ik ook begonnen met terug muziek op te nemen."

En nu heeft hij dus een nieuw nummer uitgebracht: Musica Retrò. "Dat betekent dat ik terug in mijn oude stijl zing", legt Rocco uit, "maar in de wat modernere muziek van nu." Het nummer is niet op CD uitgebracht, maar is wel nog te koop op vinyl en te beluisteren via streamingdiensten. 

En het blijft niet bij dat ene nummer. "Ik had weer moed om te schrijven, een vijftal liedjes heb ik al geschreven, en ik hoop tegen het einde van het jaar een stuk of 12 liedjes klaar te hebben, genoeg voor een nieuw album."

Muziek is mijn ding, ik denk niet dat ik daarmee ga stoppen

Optredens moeten we niet meer verwachten. "Ik heb geen zin meer om op te treden.  Radio-interviews ga ik wel nog doen, maar tv-shows en tournees zitten er niet meer in. Wat er na dit jaar komt, weet ik niet. Maar muziek is mijn ding, ik denk niet dat ik daarmee ga stoppen", besluit Rocco Granata. "Muziek is mijn leven."

 

Meest gelezen