Antwerps bouwbedrijf levert bouwmaterialen met bakfiets in het centrum van de stad

In de Antwerpse binnenstad kunnen bouwmaterialen voortaan met de bakfiets worden geleverd. Wanneer aannemers plots een tekort aan materiaal hebben op een werf, kunnen ze spoedleveringen per fiets bestellen. Op die manier kunnen ze blijven doorwerken en is er minder verkeer in de binnenstad. 

Niet alleen kleine pakketjes of maaltijden kunnen via fietskoeriers in het centrum van de stad geleverd worden, maar voortaan kan dat ook met bouwmaterialen. "Wanneer een vakman iets vergeten is op de werf en zijn werf moet verlaten om naar onze shop te rijden, kost dat natuurlijk tijd en geld voor de vakman. Daarom hebben we besloten om op een ecologische manier onze materialen met de bakfiets tot bij hen te brengen", zegt Sietske Poppe van BMB Bouwmaterialen bij Radio 2 in Antwerpen..

Aannemers kunnen klein en middelgroot materiaal met spoed naar een werf laten leveren door een fietskoerier. Materialen tot 100 kg met afmetingen van maximaal 110 bij 60 bij 70 cm passen in de bak. 

Zo’n initiatief brengt verschillende voordelen met zich mee. "In het centrum van Antwerpen zijn er vaak werken waardoor het voor bestelwagens soms heel moeilijk is om door te rijden. Denk bijvoorbeeld aan de Meir waar je niet altijd door mag. Dan is een fiets dé oplossing. Met de fiets kan je overal langs en dat is ecologisch beter en veel efficiënter", besluit Poppe. 

De eerste fietslevering vond woensdag plaats op een bouwwerf aan Nieuw Zuid. BMB Bouwmaterialen werkt daarvoor samen met het Antwerpse fietskoerierbedrijf Oovelo. 

Meest gelezen