Stad Tienen

Tennisvelden Tiense tennisclub opnieuw speelklaar nadat ze vorige zomer door wateroverlast vernield werden

Het eerste balletje op de tennisterreinen van de tennisclub Royal Racing Tienen is gespeeld. De velden werden vorige zomer volledig vernield door de hevige regen die overstromingen veroorzaakte. De heraanleg is net klaar voor de start van het nieuwe tennisseizoen buiten. 

In juli 2021 kregen de terreinen van Royal Racing Tienen Tennisclub tweemaal met wateroverlast te kampen. De hele club stond onder water en twee van de vier tennisvelden raakten zwaar beschadigd. De stad Tienen besloot als eigenaar te investeren in de heraanleg van de twee terreinen. “Er werd een laag steenslag gelegd als onderfundering voor de nieuwe tennisvloer”, licht schepen Wim Bergé (CD&V) toe. “De sterk verouderde omheining die scheef was komen te staan, is eveneens vernieuwd. Samen met de maatregelen die genomen zijn om overstroming te vermijden, hopen we zo’n ramp niet meer mee te maken.”

Blij dat we opnieuw in onze vertrouwde omgeving kunnen tennissen

Lukas Joosen, voorzitter tennisclub

Bij de tennisclub zijn de leden alvast heel blij dat het nieuwe seizoen op nieuwe velden gestart kan worden. “We zijn heel blij dat we weer kunnen tennissen in onze vertrouwde omgeving”, zegt voorzitter van de club Lukas Joosen. “We hebben al een kennismakings- en testdag op de velden achter de rug en ondertussen zijn ook de lessenreeksen van start gegaan. Ons zomerseizoen is alvast goed begonnen en we kijken uit naar een seizoen vol tennis en plezier.”

Tennisclub Tienen

Meest gelezen