Twee gasexplosies bij flatgebouw in Nederlands dorp Bilthoven: 4 brandweerlieden gewond geraakt

Nabij de Nederlandse stad Utrecht, in Bilthoven, is een flatgebouw verwoest door twee gasexplosies. Bij de tweede ontploffing zijn verschillende brandweerlieden gewond geraakt. Hulpverleners zijn massaal ter plaatse.

Vanmorgen werd een gaslek gemeld in een appartementsgebouw in Bilthoven, een dorp nabij Utrecht. Het gebouw en 8 andere woningen werden vervolgens ontruimd. Enkele momenten later was er een kleine explosie, gevolgd door een tweede zwaardere explosie. Hierbij zijn vier brandweerlieden gewond geraakt.

Het gaslek zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden in de buurt van het flatgebouw, waarbij een gasleiding kapot ging. De omgeving is afgezet en het publiek wordt op afstand gehouden. De bewoners van de ontruimde woningen worden opgevangen door de gemeente Bilt. Hulpverleners zijn massaal aanwezig en er zijn ook twee traumahelikopters ter plaatse. 

Meest gelezen