archieffoto: meer van Genève

Zwitserland heft inreisbeperkingen op vanaf 2 mei

Reizigers uit het buitenland zullen Zwitserland vanaf 2 mei opnieuw binnen kunnen zonder inreisbeperkingen gerelateerd aan corona. Die worden opgeheven, zo heeft het staatssecretariaat voor migratie (SEM) aangekondigd.

Het SEM beschouwt veel landen buiten het Schengengebied en Europa op dit moment nog steeds als risicolanden. Niet alle buitenlanders die zonder vergunning voor maximaal drie maanden naar Zwitserland willen komen, kunnen dat momenteel doen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor toeristen en werkzoekenden. Er zijn ook beperkingen inzake de afgifte van visa.

Er zijn echter talrijke uitzonderingen op het huidige inreisverbod, bijvoorbeeld voor Zwitserse burgers, voor personen met een verblijfsrecht in Zwitserland, voor personen op doorreis en ook voor personen van wie kan worden aangetoond dat zij gevaccineerd of herstellend zijn.

Meest gelezen