VRT NWS

Assisenproces gestart tegen zoon die zijn moeder vermoordde en begroef in de duinen van Oostende: "We vonden haar pas 2 jaar later terug"

In Brugge start vandaag het proces tegen een man van 50 uit Bredene. Hij staat terecht voor de moord op zijn moeder (79). De man begroef haar in de duinen van Oostende. Pas 2 jaar later is ze teruggevonden. Na haar dood streek hij wel nog enkele jaren lang maandelijks haar pensioen op.

In 2019 kwam de politie de verdwijning van de vrouw op het spoor toen ze haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Haar zoon uit Bredene, die in haar appartement woonde, beweerde dat ze al een paar jaar verhuisd was. Hij bleef wel haar pensioen innen, van 1.500 euro per maand. Hij werd opgepakt voor oplichting, maar bekende in de gevangenis zijn moeder te hebben omgebracht. Ze zou gestorven zijn nadat hij haar tijdens een ruzie geslagen had. Het lichaam heeft hij daarna begraven in de duinen aan de vuurtoren van Oostende. 

"Hij sloeg haar in een colère"

Vandaag start het proces voor de rechtbank van Brugge. De advocaat van de man zal pleiten dat het nooit zijn bedoeling was om de vrouw om te doden. Meester Mathieu Langerock: "We zitten hier vandaag niet op de Meifoor in Brugge. Het gaat hier over een ernstig proces. Ik hoop dat we samen met de jury tot een billijk resultaat kunnen komen. Mijn client heeft in een colère zijn moeder geslagen met de dood tot gevolg. Hij heeft dat zo lang mogelijk voor zich proberen te houden. Uiteindelijk is het toch uitgekomen en kon hij niet anders dan te zeggen waar zijn moeder begraven was."

Volgende week al wordt er uitspraak gedaan over de moord. De man riskeert hiervoor levenslange opsluiting. Er loopt ook nog een proces voor de correctionele rechtbank over het pensioengeld dat de man gestolen heeft.

VRT NWS

Meest gelezen