Radio 2 - archieffoto Doel

Binnenkort weer meer inwoners in verlaten dorp Doel? 15 woningen krijgen opknapbeurt 

15 woningen van het verlaten dorp Doel worden deze regeerperiode nog gerenoveerd. Maar of die woningen op termijn in private handen zullen komen is nog niet duidelijk. "Via een werkgroep zullen we bepalen hoe de eigendomsstructuur eruit zal zien", zegt Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele (N-VA).

Goed nieuws voor het verlaten polderdorp Doel, daar zullen binnenkort weer meer mensen wonen, of dat is toch de bedoeling. Eind vorige maand bereikten de Vlaamse regering en verschillende actiegroepen een akkoord.  Momenteel wonen nog zo'n 20-tal mensen in het Beverse dorp, maar Vlaanderen heeft nu beslist om er 15 woningen te renoveren. Het gaat om woningen die nu in het bezit zijn van de Vlaamse overheid. 

Concrete invulling

Vlaanderen wil de 15 woningen nog deze regeerperiode renoveren. Een werkgroep moet nu bepalen hoe die woningen opnieuw op de markt worden gebracht. "De manier waarop die woningen ingevuld moeten worden en wie daar dan zal kunnen wonen, moet nog bepaald worden", klinkt het bij minister Matthias Diependaele (N-VA).

Diependaele zit binnenkort samen met alle betrokken partijen van de werkgroep om te bepalen hoe de eigendomsstructuur van de woningen eruit zal zien. "De mogelijkheid bestaat dat die woningen in private handen zouden komen. Anderzijds bestaat ook de kans dat de woningen in handen van die werkgroep zullen komen."

Meest gelezen