Female Forces organiseert danslessen op hoge hakken in Antwerpen: “Mannen doen ook mee en zijn soms leniger dan wij"

Antwerpenaars Leen Van den Broeke en Nele Vennekens van vzw Female Forces organiseren danslessen op hoge hakken om zelfzeker te worden. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen zijn welkom op de danslessen. “We geloven dat iedereen zelfvertrouwen heeft, maar het moet er soms uitkomen”, zegt Leen op Radio 2 in Antwerpen.

Bij de vzw Female Forces geven Leen en Nele danslessen op hoge hakken. De bedoeling is om via die danslessen aan het zelfvertrouwen te werken. “Hoge hakken geven een speciaal gevoel. Je staat hoger, je voelt je zelfzeker”, zegt Leen Vennekens. “Bij ons is er een veilige omgeving om aan je zelfvertrouwen te werken. Door die danslessen proberen we dat zelfvertrouwen wat te boosten."

De Antwerpse dames zagen in het verleden al dat danslessen helpen bij het zelfvertrouwen. “We geloven dat iedereen zelfvertrouwen in zich heeft, maar het heeft soms een push nodig. We filmen de danslessen om nadien te laten zien dat ze goed bezig zijn. Het is een fijn proces om die groei mee te maken.”

Niet alleen vrouwen, maar mannen zijn ook welkom. “Iedereen heeft  zelfvertrouwen nodig. Er doen nu al mannen mee en om eerlijk te zijn: die zijn soms leniger dan wij.”

Meest gelezen