Facebookpagina Stad Brugge

Groene stoelen in Brugge zijn mikpunt van vandalen en dieven

In drie jaar tijd zijn er al meer dan 200 groene stoelen in Brugge beschadigd of gestolen. Dat is veel en toch gaat het stadsbestuur ermee door. Er komen zelfs nog meer van die groene stoelen.

Ze zijn nog maar moeilijk uit het Brugse straatbeeld weg te denken: de groene stoelen in parken en op pleinen. Het stadsbestuur begon er drie jaar geleden mee en intussen staan er meer dan 700 verspreid over achttien verschillende plaatsen.

Maar de stoelen zijn ook een mikpunt van vandalen en dieven. Sinds 2019 werden 203 stoelen gestolen of onherstelbaar beschadigd. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) heeft opgevraagd. Hij pleit voor strengere straffen: "De vandalen of dieven moeten niet alleen een boete krijgen. We zijn voorstander van werkstraffen voor vandalen. Ze moeten als straf bijvoorbeeld meehelpen de boel opruimen."

Uitbreiden

Ondanks het vandalisme en de diefstallen is het stadsbestuur niet van plan om de stoelen weer binnen te halen. Schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD): “Elke Bruggeling is er blij mee. We gaan er zeker mee door en we breiden het aantal locaties nog verder uit.” 

Meest gelezen