Dries Feremans

Dries en Hannes gooien het best met papieren vliegtuigjes en mogen naar wereldfinale in Oostenrijk

Dries Feremans (26) uit Wilsele en Hannes Deweer (22) uit Deerlijk hebben het Belgisch Kampioenschap gooien met papieren vliegtuigjes gewonnen in Gare Maritime in Brussel. Met hun overwinning plaatsen ze zich voor de wereldfinale in Oostenrijk.

In de categorie Longest Distance kroonde Hannes Deweer uit Deerlijk zich als winnaar met een worp van 48 en een halve meter: “Ik heb net 48,5 m geworpen en daarmee heb ik mezelf een beetje verbaasd. Ik ben echt heel blij” zegt Hannes. “Heel toevallig kwam ik de kwalificatiewedstrijd tegen en die heb ik gewonnen. Met een beetje meer moed ben ik naar het Belgisch kampioenschap getrokken en dat heeft geloond.”  Hannes verklapt ook het geheim van z’n succes: “Het vliegtuigje heel strak en zo smal mogelijk vouwen. En dan op gevoel gooien en zo ver mogelijk.”

Hannes Deweer

Dries Feremans, die winnaar was in 2019, werd tweede maar won wel de discipline Airtime. “Het papier waar ik normaal mee oefen, was niet aanwezig. Het beschikbare papier was dikker en dan zit je in een bepaalde manier van plooien waar je niet vertrouwd mee bent”, legt hij uit. “Het papieren vliegtuigje begon helemaal te flapperen omdat het gewicht anders verdeeld was. Het was veel zwaarder. En daardoor heb ik maar een fractie kunnen gooien van wat ik normaal gooi. Daardoor heb ik mijn normale afstand niet gehaald en werd ik tweede. Ik was enorm teleurgesteld, maar heb daarna de focus verlegd naar Airtime, en uiteindelijk heeft dat geloond.”

Beide mannen hebben zich zo verzekerd voor een plek in de wereldfinale in Oostenrijk, op 14 mei.

Meest gelezen