Pairi Daiza

Militairen uit Lombardsijde adopteren varaan "Charly" uit Pairi Daiza: "Ons logo is op hem geïnspireerd"

De militairen van de nieuwe legercompagnie van Lombardsijde hebben een komodovaraan uit het dierenpark Pairi Daiza geadopteerd. "Hij is onze mascotte. Ons nieuw logo is op hem geïnspireerd."

Vandaag zijn de militairen van de nieuwe legereenheid uit Lombardsijde op uitstap naar Pairi Daiza geweest. "We zijn infanteristen, de grondtroepen die normaal gezien ingezet worden voor internationale opdrachten. Maar vandaag is onze opdracht net een tikkeltje anders", glundert compagniecommandant Pieter Ghys. De militairen brengen er een bezoekje aan hun petekind én mascotte: Komodo Charly. Dat is een komodovaraan, de grootste hagedissoort ter wereld. "Charly kan tot 3 meter lang  worden", vervolgt hij.

"Hij staat op ons logo"

De legercompagnie in Lombardsijde is gloednieuw. "En dan is het traditie dat we een logo kiezen. Meestal is dat een dier. En deze komodovaraan past perfect bij ons", lacht hij. "Die soort leeft aan de kust op het strand en kan tegen een stootje. Net als wij. En toevallig genoeg heet hij Charly, net zoals onze divisie Charlie heet. 

Pairi Daiza heeft ook een project lopen in Indonesië om de komodovaraan in het wild te beschermen. "Op die manier dragen wij ons steentje bij", aldus de compagniecommandant.

De legereenheid in Lombardsijde is de eerste compagnie voor infanteristen in West- en Oost-Vlaanderen. Ze telt nu ruim 50 infanteristen. "Maar we zoeken nog mensen. Tegen volgend jaar willen we zeker verdubbelen", besluit Pieter Ghys.

Pairi Daiza

Meest gelezen