Archieffoto

Meisje (14) zwaargewond na ongeval met lijnbus in Gent

In Gent is een 14-jarig meisje zwaargewond geraakt na een ongeval met een lijnbus op het Woodrow Wilsonplein. Omstreeks iets na 16.30 uur werd het kind aangereden. Een team van het parket van Oost-Vlaanderen is ter plaatse. De omstandigheden worden momenteel onderzocht. Een verkeersdeskundige is aangesteld.

Een woordvoerder van De Lijn bevestigt het ongeval, dat zich afspeelde op perron 3 van het busstation aan het Gentse Zuid. Daar komen bussen aan die van het station Gent Sint-Pieters komen. Op het einde van het perron stond een bus te wachten. Het slachtoffer zou achter de bus gelopen hebben en had niet gezien dat een volgende bus aankwam. Ze heeft dan het voetpad verlaten en werd gegrepen door de aankomende bus. Ze raakte gewond aan het been, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

De Lijn zegt dat de politie en ziekenwagen snel ter plaatse zijn gekomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het UZ Gent.

De buschauffeur was zwaar onder de indruk van het ongeval en moest zijn dienst na het incident niet hervatten. Hoewel het om een ongeval lijkt te gaan, is hij ondervraagd door de politie. Hij krijgt psychologische begeleiding van De Lijn.

Meest gelezen