Na partijraad CD&V: piste om consensuskandidaat naar voren te schuiven mogelijk

CD&V denkt eraan om een consensuskandidaat naar voren te schuiven bij de volgende voorzittersverkiezingen. Dat is een van de beslissingen van de partijraad gisterenavond. Als het voorstel erdoor komt, zou er maar één kandidaat zijn bij de voorzittersverkiezingen in het najaar. Huidig voorzitter Coens werkt nu een reglement uit om de voorzittersverkiezingen voor te bereiden.  

"CD&V betreurt de heisa die losgebarsten is over onze partij. Onze eerste zorg is nu om terug rust en vertrouwen te brengen onder onze mensen." Dat liet CD&V-voorzitter Joachim Coens weten in een bericht aan de CD&V-leden na afloop van de partijraad gisterenavond. Daar vond volgens Coens een constructief debat plaats.  

Op die partijraad werd onder meer het voorstel van Coens besproken om bij de volgende voorzittersverkiezingen een consensuskandidaat naar voor te schuiven. Coens werkt daarover nu een regeling uit die zal besproken worden op de partijraad van volgende maand. Als het voorstel erdoor komt, betekent het dat er maar één kandidaat zal zijn bij de voorzittersverkiezingen in het najaar in plaats van een open strijd voor het voorzitterschap.

Het rommelt al een tijdje bij de christendemocraten. CD&V haalt nog maar 11 procent in de peilingen. Dat percentage ligt een stuk lager dan wat de partij ambieert. Ook doen geruchten de ronde dat de voorzitter onder druk staat om vroegtijdig op te stappen."De partij is vastbesloten om eensgezind, als hecht team en met één stem verder te werken en de rangen te sluiten", besluit Coens in een bericht aan zijn partijleden gisterenavond. 

Meest gelezen