Prins Laurent veroordeeld tot 200 euro boete voor vervallen keuring van zijn oldtimer

De politierechtbank in Leuven heeft prins Laurent veroordeeld tot 200 euro boete omdat de keuring van zijn oldtimer vervallen was. Die was al sinds 2014 niet meer gekeurd. De prins zelf zei dat hij slechts enkele keren met de oldtimer had gereden in afwachting van zijn afspraak bij de keuring. 

Prins Laurent kwam vanmorgen in hoogsteigen persoon naar de Leuvense politierechtbank. Hij moest er verschijnen omdat de keuring van zijn oldtimer Porsche meer dan zeven jaar vervallen was. Dat kwam aan het licht nadat hij op 13 juni 2021 opgemerkt was door een verkeerscamera in Tervuren. In de rechtbank legde hij uit dat de auto, die hij sinds zijn huwelijk heeft, een tijdje in zijn garage had gestaan. "Ik had de nummerplaten eraf gehaald en hij was niet meer ingeschreven", aldus prins Laurent.

Prins Laurent: "Het was in de COVID-periode en het heeft wat tijd genomen om een afspraak te maken met de autokeuring."

Videospeler inladen...

Als hij weer met zijn oldtimer wilde rijden, moest prins Laurent zijn wagen opnieuw inschrijven. "Voor de keuring was het moeilijk om een afspraak te maken. Ik had ook gezondheidsproblemen en ook met covid kon ik niet zomaar naar de keuring gaan. Het heeft wat tijd in beslag genomen, dat is alles. Ik ben twee of drie keer op de weg geweest, maar de verzekering was wel in orde, dat is het belangrijkste."

De politierechter achtte de inbreuk bewezen en paste de wet toe. Naast de 200 euro boete moet de prins ook 80 euro gerechtskosten betalen en 22 euro aan het pro-Deofonds. In principe heeft Prins Laurent dertig dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis, maar hij gaf al aan zich neer te leggen bij de beslissing van de rechter: “Een feit is een feit. Waarom zou ik klagen? Dat maakt de zaak alleen maar moeilijker”, aldus de prins. 

Meest gelezen