Beschuldigden Emrah T. (2de van links) en Anastasia N. (achteraan 2de van rechts)
© Radio 2

Start assisenproces over moord op Genkse Luana: “Normaal gezien zal minstens een van de twee moeten veroordeeld worden”

Het assisenproces in Tongeren over de moord op de Genkse Luana is deze ochtend gestart. De jury moet oordelen of de twee beschuldigden Emrah T. en Anastasia N. met voorbedachten rade de vrouw hebben doodgestoken tijdens een ruzie op pinkstermaandag 2017 in de Dieplaan in Genk.

De spanning tussen twee koppels liep op in juni 2017. Slachtoffer Luana woonde samen met haar nieuwe vriend en haar dochtertje in een appartement tegenover het appartement waar Anastasia N. samenwoonde met Emrah T. en hun dochtertje. De vrouwen waren tot enkele weken voor de moord goede vriendinnen, haar vriend Emrah was ook de vader van het dochtertje van Luana. Maar kort voor de moord sloeg de sfeer om en werden de ruzies tussen de twee koppels op straat uitgevochten. Daar werden soms harde woorden bij gebruikt en vielen er soms ook klappen. 

Ruzie escaleert

Op 5 juni 2017 escaleerde een ruzie op straat en werd een mes gebruikt. Beschuldigde Anastasia N. verklaarde achteraf dat ze dit mes had meegenomen op aandringen van medebeschuldigde Emrah T. Tijdens de ruzie heeft ze het mes bovengehaald en heeft ze het gebruikt. Bij het gevecht kreeg het slachtoffer verschillende messteken, maar het is niet duidelijk wie precies de fatale messteek in het hart heeft toegediend. De advocate van Anastasia betwijfelt dat haar cliente dit heeft gedaan. Emrah T. schreeuwt zijn onschuld uit en zegt van geen mes te weten.

Slachtoffer Luana
© Radio 2

Er is iemand doodgestoken en dat staat vast en ze waren er allebei bij

Advocaat Rudy Arts

De beschuldigden Emrah T. en Anastasia N. worden beschuldigd als dader of mededader van de moord op Luana. Volgens de advocaat van de burgerlijke partijen is de kans klein dat beiden volledig vrijuit zullen gaan. “Ik ga niet vooruitlopen op de zaak, maar normaal gezien zullen beiden ofwel een van de twee moeten veroordeeld worden”, vertelt meester Rudy Arts. “Er is iemand doodgestoken en dat staat vast en ze waren er allebei bij.”

Meest gelezen