Radio 2

Gereedschap gestolen in provinciedomein De Blankaart in Diksmuide: "We zitten met de handen in het haar"

Vorig weekend is er ingebroken in een atelier van het provinciedomein De Blankaart in Diksmuide. De dieven stalen het gereedschap om het domein te onderhouden. "We zijn onder meer kettingzagen, bosmaaiers en boormachines kwijt", klinkt het.  

De diefstal gebeurde zondagnacht. Toen hebben dieven het hangslot van de houten poort opengebroken.  Al het materiaal waarmee de vrijwilligers van Natuurpunt het natuurdomein onderhouden, ligt in een atelier van het provinciedomein. "Alles samen is er voor meer dan 15.000 euro verdwenen", zucht conservator Guido Vandenbroucke. "Er zijn kettingzagen weg, maar ook bosmaaiers, boormachines en een stroomgroep."

Jarenlang gespaard

Natuurpunt kocht het materiaal de voorbije jaren door te sparen en acties te organiseren. "We haalden geld op met onze gidsbeurten en boottochten. En nu is alles in één keer weg", vervolgt Vandenbroucke. "Onze vrijwilligers brengen nu zelf materiaal van thuis mee. Maar toch hopen we ook op wat solidariteit om aan de slag te kunnen blijven."

Meest gelezen