Het voormalige zwembad staat er al sinds 2019 verlaten bij.
Google Streetview

Voormalig zwembad van Sport Vlaanderen in Zemst wordt groot indoorskatepark

Sport Vlaanderen gaat zijn oude overdekte zwembad aan het domein in Hofstade bij Zemst ombouwen tot een indoorskatepark. Het zwembad werd op 1 januari 2019 gesloten omdat er te veel investeringen nodig waren om het open te houden. De gemeente Zemst werkt ook mee aan het nieuwe project en zal de omgeving in een nieuw kleedje steken.

Het bedrijf California Skateparks, een wereldspeler op het vlak van skateparken, zal in opdracht van Sport Vlaanderen het oude zwembad in Hofstade ombouwen tot een indoorskatepark. Het park zal bestaan uit verschillende zones, van initiatie tot topsport. Tegelijk wordt de omgeving van het indoorskatepark aangepakt. Daarvoor sloot de gemeente Zemst een samenwerkingsovereenkomst met Sport Vlaanderen.

Sport- en belevingsboulevard

"We willen de zone voor het complex inrichten als multifunctionele sport- en belevingsboulevard", zegt schepen van sport Tim Borteel (Vooruit). "Skaters zullen daar uiteraard hun plaats krijgen, maar het gaat breder dan dat. We willen er een sportieve ontmoetingsplek voor de buurt van maken." 

Over de concrete invulling van de belevingsboulevard zullen zowel de inwoners van Zemst als de skaters geraadpleegd worden. Het indoorskatepark zou tegen begin 2023 al de deuren moeten openen. 

Meest gelezen