Radio 2

Bedrijvencentrum op het stationsplein moet leegstand in Sint-Niklaas terugdringen

De leegstand van winkel- en kantoorruimtes in Sint-Niklaas zal dit najaar iets minder opvallend zijn door de komst van een nieuw bedrijvencentrum op het Stationsplein, goed voor 1.100 vierkante meter nieuwe werkoppervlakte. 

Ondernemer Michel De Baer van OMCollective, die vorig jaar nog verkozen werd tot de Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar, wil met de realisatie van "Copperworks" plaats bieden aan 22 kantoren waar 86 mensen aan de slag kunnen.

Het online marketingbureau OMCollective van De Baer telt zo’n 75 medewerkers. Een groot deel ervan werkt vanuit het kantoor op het Stationsplein, naast de plek waar het nieuwe bedrijvencentrum komt. “Ook voor ons eigen bedrijf bouwen we nog 12 extra werkplaatsen bij. Als ons bureau blijft groeien kunnen we uiteraard nog verder uitbreiden naar de nieuwe werkplekken”, aldus De Baer.

In het bedrijvencentrum moeten er volgens de ondernemer kantoorruimtes komen die warmte en huiselijkheid uitstralen, met knus ingerichte werkhoeken, een loungebar en zelfs een eigen café. 

Radio 2

Studie

De Baer: “Ondernemen en werken in je tweede thuis, dat is de baseline van Copperworks. We hebben een studie gemaakt over hoe de meest utopische werkomgeving er moet uitzien. We spraken ook met 400 werknemers, 50 werkgevers, experts en psychologen.”

De conclusie luidde dat mensen op de werkvloer licht, rust, lucht en heldere kleuren willen. En daar wil hij met Copperworks op inspelen. De werkzaamheden voor het nieuwe bedrijvencentrum zijn deze week gestart. De oplevering is voorzien voor het laatste kwartaal van dit jaar.

Meest gelezen