Enorme drukte op Schiphol door onverwachte KLM-staking, luchthaven roept reizigers op niet meer te komen

De directie van de luchthaven van Schiphol, in Nederland, roept reizigers op om voorlopig niet meer naar de luchthaven te komen omdat het er te druk is. Deze ochtend legde het grondpersoneel van KLM onverwacht het werk neer. Tientallen vluchten zijn afgeschaft of sterk vertraagd. De staking is inmiddels afgelopen, maar er wordt nog de hele dag overlast verwacht. Net vandaag start in Nederland de meivakantie, er werden zo'n 200.000 reizigers verwacht.

"Schiphol en partners doen er alles aan om de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden. Mede door de staking bij KLM is de terminal op dit moment te vol. Schiphol roept reizigers op om al zeker tot 15u niet meer naar de luchthaven te komen." Die korte mededeling verstuurde Schiphol kort voor de middag.

Sinds deze ochtend is het enorm druk op de Nederlandse luchthaven. Oorzaak van de drukte is onder meer een "wilde staking" bij KLM. Daar legde het grondpersoneel deze ochtend onverwacht het werk neer uit onvrede met de arbeidsvoorwaarden. Daardoor werd er geen bagage in of uitgeladen in vliegtuigen van KLM en enkele andere luchtvaartmaatschappijen.

De stakers hebben ondertussen het werk hervat, maar er wordt nog de hele dag overlast verwacht. Tientallen vluchten werden al geannuleerd of zijn sterk vertraagd. Ook staan er lange rijen in de vertrekhal. Uitgerekend vandaag start in Nederland de meivakantie. Er werden er zo'n 200.000 reizigers verwacht op de luchthaven.

Schiphol heeft gevraagd om al zeker tot 15u niet meer naar de luchthaven te komen, omdat het met oog op de veiligheid niet verantwoord zou zijn als het nog drukker wordt. De luchthaven kampt met een personeelstekort, waardoor het niet evident is om de rijen snel weg te werken. Daarnaast zijn er ook enkele landings- en vertrekbanen afgesloten door onderhoud en een sterke oostenwind.

Op sociale media delen reizigers beelden van de drukte:

Meest gelezen