Foto Fons Meersschaert

Fons (10) verkiest geld voor Bos 't Ename boven cadeaus voor eigen lentefeest

De 10-jarige Fons Meersschaert uit Ename organiseerde deze ochtend een wandeling en ontbijtmoment in Bos 't Ename. Met de opbrengst daarvan haalde hij 2.000 euro op ten voordele van het bos. "Ik houd van vogeltjes en natuur, daarom wilde ik eens iets anders doen dan een gewoon lentefeest", klinkt het bij Fons.  

Samen met 30 andere vroege vogels stond 10-jarige Fons deze ochtend om 05.00 uur al paraat voor een ochtendwandeling in het Bos 't Ename in Oudenaarde. Daarna volgde nog een ontbijtmoment waar Fons enkele zelfgemaakte tekeningen van vogels verkocht. Met de opbrengst van alle acties samen haalde hij 2.000 euro op. Dat geld gaat integraal naar het onderhoud van Bos 't Ename. "Zo wil ik dat het bos er ook nog is voor mijn kleinkinderen", klinkt het bij Fons.

Ik vind het heel leuk om samen met veel mensen buiten te komen in de natuur
Fons Meersschaert (10) uit Ename

"Ik wilde eens iets anders doen dan een gewoon lentefeest", vertelt Fons. "En ik houd ervan om te wandelen en naar de vogels te kijken. De buitenlucht brengt mij tot rust. Daarom leek het mij een heel leuk idee om samen met andere mensen buiten te komen in de natuur."

Expeditie

"Fons krijgt voor alle duidelijkheid ook nog een lentefeest", knipoogt Joris Meersschaert, de papa van de 10-jarige Fons. Met het ingezamelde geld krijgt hij indirect ook een heel mooie cadeau, want wie minstens 1.500 euro inzamelt voor een natuurgebied van Natuurpunt, mag mee op een tweedaagse expeditie van Natuurpunt. "Fons zal tijdens het laatste weekend van juni mogen deelnemen aan een mooie wandeling in de Limburgse bossen", klinkt het nog bij de papa van Fons.

Meest gelezen