Radio 2

Fotoshoot naast brandweerwagen in Londerzeel: “Zo hebben we een originele communiefoto”

De brandweerzone Vlaams-Brabant West en de lokale politie organiseerden zaterdagvoormiddag een fotoshoot voor kinderen die binnenkort hun communie of lentefeest hebben. Op de parking van domein De Burcht in Londerzeel konden de kinderen poseren naast brandweerwagens of op politiemotors.

De lente- en communiefeesten komen eraan, en om een mooi aandenken aan die dag te hebben worden op voorhand foto’s genomen. Kinderen trekken hun mooiste kleren aan en poseren met hun grootste glimlach. En dat kon vandaag naast een brandweerwagen of op een politiemotor. De brandweerzone Vlaams-Brabant West en de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) haalden hun mooiste voertuigen van stal.

“We zagen bij andere politiezones dat er vraag naar was om die foto’s te nemen”, zegt Steven Verbruggen van de politiezone KLM. "Er is heel wat interesse in de hulpdiensten en daarom vonden we het leuk om dat aan te bieden. We hebben onze mooiste voertuigen bovengehaald. En op zo’n mooi weer hadden we op voorhand niet durven hopen.” De brandweerwagens worden zelfs verplaatst in functie van de zon.

Het is echt een goed initiatief én het is mooi weer

Veerle, mama van Alexander

Alexander doet binnenkort zijn eerste communie. “Ik vind het heel leuk dat ik hier foto’s kan maken. Ik heb foto’s van binnen in de brandweerwagen en ook op de motor.” Mama Veerle nam intussen wat foto’s. “Ze vinden dat heel leuk om die foto’s te hebben want die brandweerwagens spreken hen enorm aan. Als er een goede foto bijzit, zal dat zeker dé foto voor het communiekaartje worden. Het is echt een goed initiatief en het is nog mooi weer ook.”

Radio 2

Ook Finn doet op 26 mei zijn eerste communie. “Het is supercool om hier foto’s te maken. Echt waar! Ik heb zelf ook een brandweerhelm en een politiekepie mee.” Papa Tim is alvast blij met de originele communiefoto’s: “Het is eens wat anders dan gewoon een foto ergens in een tuin”, lacht hij.

Radio 2

Meest gelezen