Radio 2

Brand in appartementsgebouw in Sint-Niklaas werd mogelijk aangestoken

Het parket van Oost-Vlaanderen beschikt over aanwijzingen dat de brand van donderdagmiddag in een appartement in Sint-Niklaas werd aangestoken. Tijdens de brand werden 6 bewoners overgebracht naar het ziekenhuis. Geen van hen hield zware verwondingen over aan de brand. 

Na de appartementsbrand van donderdagmiddag stelde het parket van Oost-Vlaanderen een branddeskundige aan. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige ontstond de brand aan een stapel afval die aan de hoofduitgang van de achterkant van het gebouw lag. Of er nog andere nooduitgangen waren, wordt nog onderzocht. Volgens het parket zijn er aanwijzingen dat het om een opzettelijke brandstichting gaat. 

Van de zes personen die naar het ziekenhuis werden overgebracht, is niemand in levensgevaar. Sommigen van hen hielden wel enkele kneuzingen en een rookintoxicatie over aan de brand.  

Meest gelezen