Radio 2

Grote, multidisciplinaire rampenoefening in Genk 

In Genk heeft vanmorgen een grote rampenoefening plaatsgevonden. Die werd georganiseerd door het Ziekenhuis Oost Limburg en de Brandweerzone Oost-Limburg. Ook het Vlaamse Kruis, het Rode Kruis en politiezone Carma waren bij de oefening betrokken. 

De 'ramp' vond plaats op de terreinen van de stedelijke technische diensten van de stad Genk. Het ging om een brand die was uitgebroken in het dak van een feestzaal, waardoor die was ingestort. De federale gezondheidsinspecteur, gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters en burgemeester Wim Dries van Genk waren er ook bij om de oefening aandachtig te volgen. 

Grootste oefening in 15 jaar

Tijdens de oefening moesten 300 medewerkers van de politie, het ziekenhuis of de brandweer zo'n 40 slachtoffers bevrijden. Dat maakt het één van de grootste oefeningen van de laatste 15 jaar. 

Met deze oefening willen de hulpdiensten de onderlinge samenwerking verbeteren. Daarnaast is het een test voor de Limburgse interventieplannen en het ziekenhuisnoodplan van het ZOL. Later vandaag wordt de oefening geëvalueerd. 

Radio 2

Meest gelezen