Radio 2

Fietsend meisje van 12 in levensgevaar na aanrijding in Veurne

Een 12-jarig meisje uit Ronse is zaterdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze op vakantie in Veurne tijdens een fietstochtje aangereden werd door een auto. De feiten gebeurden voor de ogen van haar vriendinnetje. "De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk en worden onderzocht", zegt korpschef Peter Billiouw van de zone Spoorkin.

De aanrijding gebeurde zaterdagmiddag rond 14.15 uur op het kruispunt van de Vaartstraat met de Nijverheidsstraat in Veurne, net buiten het oude stadscentrum. Een 12-jarig meisje uit de regio van Ronse, die op weekend of vakantie was in Veurne, kwam er zwaar in aanrijding met een auto. Dat gebeurde voor de ogen van haar vriendinnetje die met haar meereed. "De omstandigheden van het ongeval en de aanrijding zijn nog niet helemaal duidelijk", zegt korpschef Peter Billiouw van de politiezone Spoorkin. "We weten nog niet of het meisje gevallen is of opgeschept werd door de auto. In ieder geval werd ze wel geraakt door het voertuig."

De verwondingen van het meisje waren ernstig. Naast de politie kwam ook een ambulance en de MUG-helikopter ter plaatse. De hele plaats werd daarom afgesloten. Na verzorging ter plaatse werd het kind met de MUG-heli naar het UZ in Gent gebracht. Ze verkeert in levensgevaar. Er werd een verkeersdeskundige van het parket aangesteld die alles komt onderzoeken.

Slachtofferhulp

De politie kon na het ongeval de ouders van het meisje op de hoogte brengen en voorziet slachtofferhulp voor hen. Ook het vriendinnetje van het meisje wordt ondersteund. Zij verkeerde in shock.

Radio 2

Meest gelezen