Bestelwagen veel te zwaar geladen met verse tomaten: 6.000 euro boete

De bestuurder van een bestelwagen heeft een zware boete gekregen, omdat zijn wagen overladen was met … tomaten. De verkeerspolitie controleerde de lichte vrachtwagen, nadat die in de Jeanne Brabantstunnel in Antwerpen gebotst was tegen de signalisatie die de hoogte van de inrijdende wagens controleert. 

Vrijdagmorgen rond 9.50 uur reed een bestelwagen de Jeanne Brabantstunnel in. Het voertuig was te hoog en botste tegen de signalisatie in de tunnel. De verkeerspolitie zag het allemaal gebeuren en liet de bestuurder van de bestelwagen stoppen voor de nodige administratie.

De lichte vrachtwagen was geladen met verse tomaten, en dat waren er nogal veel. Want bij de technische controle werd de bestelwagen ook gewogen. De wagen bleek 67,5 procent overladen te zijn. De politie inde een maximumbedrag van 6.000 euro. De bestuurder moest meteen betalen aangezien het om een Nederlands voertuig ging.

Meest gelezen