10 wagens beschadigd bij kelderbrand in Elsene, 70 mensen tijdelijk geëvacueerd

Bij een felle brand in een ondergrondse garage in Elsene zijn zaterdagochtend 10 wagens zwaar beschadigd geraakt. 3 wagens zijn volledig uitgebrand, 7 andere hebben fikse schade opgelopen. Dat meldt de Brusselse brandweer. "Het branddetectiesysteem in de garage heeft wel naar behoren gewerkt en heeft ons werk heel wat vergemakkelijkt", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brand in de Kruisstraat in Elsene werd zaterdagochtend rond 06.00 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer hing er een dikke rookwolk op de vijfde verdieping van het gebouw maar daar bleek geen brand te woeden. Wel kwam daar het rookafvoersysteem van de ondergrondse garages uit.

"De brand bleek te woeden op de derde kelderverdieping, waar verschillende wagens stonden", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het branddetectiesysteem daar heeft wel goed gewerkt, en heeft een brandgordijn doen zakken. Het rookafzuigsysteem werkte ook goed, zodat er in die garage geen rook hing en de hitte er beperkt was gebleven, wat het werk van onze mensen aanzienlijk heeft vergemakkelijkt." Toch zijn 3 wagens  volledig uitgebrand, 7 andere zijn zwaar beschadigd. 

Een zeventigtal bewoners werd omwille van de brand wel geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen zaal. Na de bluswerken konden zij naar hun flats terugkeren. "Dankzij het rookafzuigsysteem had er zich ook geen rook verspreid in het gebouw, zodat wij niet moesten ventileren", besluit de brandweerwoordvoerder. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Meest gelezen