Voormalig minister en parlementslid Steven Vandeput verkozen tot nieuwe ondervoorzitter N-VA

Steven Vandeput is de nieuwe ondervoorzitter van N-VA. Dat heeft de partijraad beslist. N-VA moest op zoek naar een nieuwe ondervoorzitter na het vertrek van Lorin Parys naar de Pro League. Vandeput is voormalig minister van Defensie, en is nu Vlaams parlementslid voor N-VA. Hij is ook burgemeester van Hasselt. 

N-VA moest op zoek naar een nieuwe ondervoorzitter, toen Lorin Parys eind vorige maand aankondigde dat hij de politiek inruilde voor een post als CEO bij de Pro League. Vijf N-VA'ers hadden zich kandidaat gesteld: Vlaams parlementslid Maaike De Vreese,  Kamerlid Kathleen Depoorter, twee Brusselse parlementsleden - Mathias Vanden Borre en Gilles Verstraete -, en dus ook Steven Vandeput. 

Wie is Steven Vandeput? 

Steven Vandeput werd in 2014 benoemd tot minister van Defensie en Ambtenarenzaken in de regering van premier Charles Michel. Daarvoor was hij Kamerlid. 

In november 2018 nam hij ontslag als minister van Defensie om zich toe te leggen op het burgemeesterschap van Hasselt. In 2019 nam hij de sjerp op. Vandeput zit ook in het Vlaams Parlement. 

Vandeput wordt nu ondervoorzitter samen met Kamerlid Valerie Van Peel, die ook als ondervoorzitter op post blijft. 

Meest gelezen