BELUISTER - "Arno, c'était magnifique": het allerlaatste, beklijvende interview met rockicoon Arno

"Mag ik nog eens bij je langskomen?" Die vraag stelde Radio 1-presentatrice Friedl’ Lesage aan Arno nadat hij begin januari een aangrijpende Radio1-sessie had gespeeld. Deze sessie en de daaropvolgende concerten in zijn living (de AB) en zijn thuishaven (Oostende) werden zijn laatste. Vandaag wordt het allerlaatste gesprek met Arno uitgezonden op Radio 1 en hieronder is het ook te beluisteren. 

Ze spraken af in café L'Archiduc in Brussel en praatten over alles wat het leven de moeite waard maakt, de kleine gelukjes en de grote levensvragen. Veel zit samengevat in het nummer "Je veux vivre" waarin hij zijn ideale wereld omschrijft.

Toch staat Arno er een beetje afkerig tegenover wanneer Friedl' Lesage de tekst omschrijft als "wijze levenslessen". "Lessen... ik zou een slechte leraar zijn. Ik leef vandaag. Het is heel bizar, ik heb dat nummer geschreven voor mijn ziekte (in 2016, red.). Ik geef geen boodschappen, ik zit niet in de politiek, ik zou niet willen dat iedereen zoals ik is, dan zitten we zeker in de stront."

Meest gelezen