Radio 2

Autobestuurder wil indruk maken met zijn wagen, maar ramt nieuwe broodjeszaak in Torhout

Een 24-jarige man uit Torhout wilde zaterdagnacht indruk maken op enkele meisjes door al driftend een rotonde te nemen. Zijn plan mislukte compleet toen hij de controle over het stuur verloor en door de vitrine van de nieuwe broodjeszaak van Thomas en Cindy reed. “Kwaad zijn we niet. Het voornaamste is dat niemand gewond raakte”, zeggen ze.

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht om 4.50 uur op de rotonde van de Roeselaarseweg in Torhout. Een 24-jarige man reed in de richting van zijn huis, toen hij op een rotonde de controle over zijn stuur verloor. Hij knalde de nieuwe broodjeszaak van Thomas en Cindy binnen. Het was de bedoeling om op 12 mei open te gaan.

Indruk maken

“Wij waren zelf naar een feestje geweest en lagen pas om 3 uur in bed”, zeggen Thomas en Cindy. “Opeens hoorden we een enorme knal. Toen we uit het raam keken, zagen we dat onze brievenbus en die van de buren kapot gereden was. Even later ontdekten we dat er een auto in de vitrine van onze nieuwe broodjeszaak stond. De bestuurder wou blijkbaar indruk maken op verschillende meisjes, die van een discotheek kwamen, door al driftend de rotonde op te rijden. Maar hij moet de controle over het stuur verloren zijn."

De bestuurder van 24 was niet gewond, maar is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht. “Volgens wat wij horen was hij onder invloed van drank en drugs en moest hij testen ondergaan”, zegt het koppel. “We zijn niet kwaad. Het voornaamste is dat er geen gewonden gevallen zijn."

Wat met de broodjeszaak?

De schade aan de broodjeszaak is groot. "Ja, dit is een tegenslag. Maar onze openingsdatum komt niet in gevaar. We openen op 12 mei, al zal het deel van de zaak waar de schade gevallen is, afgesloten zijn voor de klanten."

Radio 2

Meest gelezen